Skip to Content

Welk materiaal kiezen voor het beddengoed van je baby?

Ontdek en kies het beste beddengoed voor baby's

Katoenen beddengoed voor je baby

Katoen is het meest gebruikte materiaal voor bedlinnen. Kies bij voorkeur voor een 100% katoenen stof, dit is een stof die niet vermengd is met synthetische vezels zoals polyester. Kwalitatief katoen herken je aan de fijnheid, zachtheid en sterkte.

Beddengoed van gekamd katoen voor je baby

'Gekamd' katoen is van hogere kwaliteit en sterker dan gewoon katoen. Het is gemaakt van garens die een kambehandeling hebben ondergaan om het zachter en zijiger te maken.

Beddengoed van biologisch of Fairtrade katoen voor je baby

Biologisch katoen wordt geteeld zonder pesticiden of chemicaliën, het is dus natuurlijk en hypoallergeen*. Door biologische katoen voor het beddengoed van je baby te kiezen, stel je bovendien een ecologisch gebaar voor de planeet. 

Fairtrade katoen is ook biologisch katoen. Het werd gekocht tegen een eerlijke prijs, en ondersteunt zo kleine producenten.

Beddengoed van perkal voor je baby

Perkal is een hoogwaardige, zeer sterke stof. Het bestaat uit zeer fijne draden gemaakt van de langste vezels van katoen die zeer strak geweven worden. Je herkent het gemakkelijk aan zijn gladde, zachte, zijige structuur. Een pluspuntje is dat de stof zich gemakkelijk laat strijken!

Beddengoed van jersey voor je baby

Katoenjersey is zacht en rekbaar, het wordt vooral gebruikt voor hoeslakens, omdat het zich perfect aanpast aan alle matrasdiktes. Je hoeft de stof niet te strijken, wat mooi is meegenomen.

Flanellen beddengoed voor je baby

Flanel is katoen dat geschraapt werd om het zijn pluizige structuur te geven. Het bijzondere aan deze stof is dat ze in de winter warm blijft en dus ideaal is voor in de frisse kamer van je baby.

Goed om te weten:

Katoen krimpt bij de eerste wasbeurt en geverfd katoen moet apart gewassen worden.

Ziezo, je bent nu een expert in de verschillende soorten katoen. Ontdek snel onze tips om de huid van je baby te beschermen.

* Ontwikkeld om het risico op allergische reacties mogelijk te beperken

Gerelateerde artikels

  • Comfortabele kledij: 12 tips voor het wassen van babykledij

  • Onze tips om een knuffel te wassen

  • Babyverzorging : do's en don'ts

Gerelateerde producten

  • Le Chat Bébé

    Le Chat Bébé