Skip to Content

Comfortabele kledij: 12 tips voor het wassen van babykledij

Ontdek onze tips omtrent het wassen van babykledij en dragen van comfortabele kledij.

We geven je enkele nuttige tips.

 1. Zorg ervoor dat de huid van je baby niet in aanraking komt met naden of andere vervelende elementen van de kleding om optimaal comfort te garanderen. Verwijder de etiketten indien nodig en vermijd kledingstukken met touwtjes, spelden, grote knopen, ritsen enz. Je baby kan zich hieraan bezeren, zeker als hij nog heel klein is.
 2. Bij kledij met elastische banden moet je erop letten dat deze zeker niet te hard spannen aan bijvoorbeeld de taille en de benen van je baby.
 3. Een baby kan zijn lichaamstemperatuur niet goed zelf regelen, stem zijn kledij dus goed af op de omstandigheden. Pas indien nodig de kledij aan bij het van buiten naar binnen gaan of omgekeerd.
 4. Vuile kleding kan de tere babyhuid irriteren. Laat je baby enkel schone en gewassen kleertjes (sommige vlekken zijn onzichtbaar!) dragen.
 5. Was de kleren regelmatig met wasmiddel dat geschikt is voor de gevoelige babyhuid. Laat ze eerst volledig drogen alvorens je baby aan te kleden.
 6. Nieuwe kleertjes? Was ze vooraleer je kindje ze voor de eerste keer aantrekt. Niet alleen werd het kledingstuk al veel aangeraakt, het kan ook restanten van schadelijke producten bevatten die de tere babyhuid kunnen irriteren.
 7. Kies een wasmiddel dat geschikt is voor de gevoelige huid zoals de wasproducten van Le Chat die de tere babyhuid beschermen en tegelijk de kleertjes zeer doeltreffend reinigen. Le Chat biedt producten aan voor het wassen van kinderkleding die getest zijn onder pediatrische controle.
 8. Aarzel niet om een hypoallergene* wasverzachter te gebruiken. Het product omhult de textielvezels zodat het draagcomfort verbetert en elimineert irritaties die ontstaan door wrijving met de gevoelige babyhuid. Wasverzachter maakt de kleren zacht en antistatisch. Bovendien kan vuil zich zo minder makkelijk aan de kleren hechten. Tal van voordelen dus en meer comfort en properheid. 
 9. Stop je wasmachine niet te vol en druk de was niet te hard aan. Zo zal het wasgoed beter gewassen en gespoeld worden aangezien al het wasmiddel dan goed uit de textielvezels kan verwijderd worden. Gebruik ook niet meer wasproduct dan nodig. Raadpleeg de verpakking die weergeeft hoeveel wasproduct vereist is in functie van de hoeveelheid was. 
 10. Gebruik geen kort programma als je wil dat de was goed uitgespoeld is. Daarvoor is een langere spoelcyclus nodig. 
 11. Vermijd te sterke wasproducten: ze zijn niet geschikt voor gevoelige babyhuidjes. Laat een erg vuil kledingstuk zoals een slabbetje met chocoladevlekken eerst weken in wat water. Wring het uit en was het vervolgens in de machine. Gebruik je toch een ontvlekker, spoel de stof dan erg grondig uit. 
 12. Denk je dat je kindje een pollenallergie zou kunnen hebben, laat de kleding dan niet buiten drogen tijdens het pollenseizoen, meestal tussen april en juli.

Tip:

Waspoeder is doeltreffender voor erg vuile was. Vloeibaar wasmiddel is geschikt voor gekleurde was of matig vuile was.

​* Ontwikkeld om het risico op allergische reacties mogelijk te beperken.

Gerelateerde artikels

 • Onze tips om een knuffel te wassen

 • Babyverzorging : do's en don'ts

 • Hoe was je babykleertjes met de hand of in de machine?

Gerelateerde producten

 • Le Chat Bébé

  Le Chat Bébé