Skip to Content

Over ons

Formule ontwikkeld in samenwerking met een wetenschappelijk comité bestaande uit dermatologen, allergologen en specialisten op het gebied van lichaamshygiëne. Minimale aanwezigheid van ingrediënten die gekend zijn voor hun allergische reacties. Hypoallergeen* parfum speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. Dermatologisch getest.

Zes goede redenen waarom Le Chat uw vertrouwen verdient

Al in de 19e eeuw begon Le Chat met de productie van zeep op basis van natuurlijke ingrediënten. In de loop van de jaren groeide het gamma en in 1979 bracht Le Chat het eerste machinewasmiddel met zeep van Marseille op de markt. Het was geschikt voor alle textieltypes en de speciale formule moest ook toen al het risico op allergische reacties minimaliseren, zonder de vlekken minder efficiënt te bestrijden natuurlijk.

Le Chat ontwikkelt de formule van zijn producten in samenwerking met een wetenschappelijk comité van allergologen, dermatologen en hygiënespecialisten. Het merk gebruikt alleen hypoallergeen parfum dat speciaal is samengesteld voor gevoelige huidtypes en onderwerpt al zijn producten aan dermatologische tests voor ze op de markt komen.

De honderdjarige geschiedenis van Le Chat is een verhaal van onafgebroken innovatie: het eerste hypoallergene waspoeder, speciaal wasmiddel voor gevoelige huidtypes, wasmiddel speciaal voor de babyhuid en babykleertjes, een ruim assortiment wasverzachters ...

De wasmiddelen van Le Chat zijn zacht voor de gevoelige huid, maar dat belet niet dat ze erg doeltreffend zijn. Dat is niet toevallig, want ze werden en worden voortdurend onderzocht en getest op wasvermogen, efficiëntie tegen vlekken, resultaten met diverse textieltypes en kleurvastheid. Le Chat maakt uw kleren niet alleen vlekkeloos schoon, het zorgt ervoor dat de kleuren stralend blijven en dat de stoffen er mooi en zacht blijven uitzien.

Le Chat verbindt zich ertoe om de gevoelige huid van de hele familie en met name die van baby’s te behoeden en het risico op allergische reacties te minimaliseren. De formules van alle producten, zowel wasmiddelen als wasverzachters, bevatten hypoallergene parfums en zijn uitvoerig getest onder toezicht van artsen en wetenschappers.

Voor Le Chat bestaat er niets belangrijkers dan zachtheid. Niet alleen de zachtheid van linnen, maar natuurlijk ook de zachtheid van de huid. Daarom doen we er altijd alles aan om de producten van Le Chat zowel efficiënt als zacht te maken. Zo wordt uw wasgoed altijd zacht, onberispelijk schoon en perfect verdragen door zelfs de gevoeligste huid.

 

"Le Chat zet zich in voor het zorgen van uw gevoelige huid alsook uw was. Hier zijn de reden waarom u Le Chat kunt vertrouwen."

 

 

Meer dan 110 jaar ervaring

Het allereerste product van Le Chat dat in de 19e eeuw op de markt kwam, was een stuk Marseillezeep, een volledig natuurlijk wasproduct dat al snel populair werd. Vandaag verkoopt Le Chat een waaier van producten. Ze zijn allemaal zacht voor het wasgoed en worden perfect verdragen door gevoelige of allergische huidtypes. Dat blijkt uit officiële tests, waardoor Le Chat de vermeldingen “hypoallergeen en dermatologisch getest” en “onder pediatrisch toezicht getest” mag gebruiken.

EIND 19DE EEUW

De Compagnie du Savon de Marseille lanceert 'Le Chat', een wasmiddel bestaande uit een blok marseillezeep. Dit wasproduct is 100% natuurlijk.

1909

Het Le Chat Zeeppoeder met Marseille-zeep komt op de markt.

1979

Le Chat lanceert een echt was-poeder met Marseillezeep: Le Chat Machine.

1986: OVERNAME DOOR HENKEL

Henkel koopt Le Chat over. De groep voegt al snel een reeks nieuwe wasproducten toe aan het gamma van Le Chat. De lancering van een milieuvriendelijk fosfaatvrij waspoeder, een wasmiddel speciaal voor de delicate handwas, een huishoudzeep voor was en schoonmaak en een zeep voor zachte en gevoelige huid volgen elkaar in snel tempo op.

1996: EERSTE VLOEIBARE WASMIDDEL

Le Chat brengt het eerste vloeibare wasmiddel met Marseillezeep op de markt.

2004: DERMATOLOGISCHE TESTEN

Le Chat wordt onderworpen aan diverse dermatologische testen. De resultaten zijn opmerkelijk en Le Chat mag vanaf nu de vermelding 'hypoallergeen en dermatologisch getest' voeren.

2006 : TESTEN ONDER CONTROLE VAN KINDERARTSEN

Le Chat wordt tevens onderworpen aan testen onder controle van kinderartsen. De resultaten zijn opnieuw uitstekend. Le Chat kan voortaan eveneens de vermelding 'getest onder controle van kinderartsen' voeren.

2008: ALOE VERA WASVERZACHTER

Le Chat lanceert de Aloe Vera wasverzachter.

2010: NIEUW WASVERZACHTER: JOJOBA-MELK

Le Chat vervolledigt zijn gamma wasverzachters met zijn wasverzachter met Jojoba-melk.

2011: LE CHAT COLOR

Le Chat lanceert Le Chat Color.

2015: LE CHAT BÉBÉ

Le chat introduceert wasmiddelen speciaal ontwikkeld voor de allerkleinsten. Le Chat Bébé is geboren.

2016: LE CHAT COLOR, NIEUWE FORMAAT

Le Chat Color lanceert een nieuwe formaat.

2021: LE CHAT DISCS SENSITIVE

Le Chat breidt uit met de Le Chat Sensitive Discs, de eerste Le Chat 4-compartimenten capsule speciaal ontworpen voor de gevoelige huid. Bovendien is de doos recycleerbaar.