Skip to Content

Onze tips om een knuffel te wassen

Panpan het konijn, Teddy de teddybeer, Nono de uil... Knuffels zijn de dierbaarste metgezellen van je kind. Deze 'partners-in-crime', die helemaal doordrenkt zijn van je kinderen hun geur, vergezellen hen de hele dag lang: van het bedje-toe-gaan 's avonds tot de speelmomentjes in de zandbak. Ze zo nu en dan wassen is dan ook geen overbodige luxe. Om de knuffel weer schoon te krijgen zonder dat hij iets van zijn zachtheid verliest, ga je als volgt te werk!

Wanneer kan de knuffel een wasbeurt gebruiken?

De knuffel van je kind blijft van niets gespaard: je kind steekt hem in zijn mond, bijt erop, laat hem ergens op de grond liggen ... Geen wonder dat deze trouwe metgezel niet lang schoon blijft. En vaak is dit hoe je kind hem het liefste heeft! De knuffel af en toe wassen blijft hoe dan ook nodig.

Voor de kleintjes die heel moeilijk zonder kunnen, kan je de wasbeurt van zijn knuffel beperken tot één keer per maand. Als het anders kan, dan om de twee weken.

Knuffel moet in bad!

Sporen van melk of chocolade van het vieruurtje, stof ... Om de knuffel van je baby grondig te wassen, doe je best een beroep op je wasmachine. Om hem zacht te houden, steek je hem eerst in een kussensloop. Kies een mild wasmiddel, zoals Le Chat Bébé.

Kies voor een hypoallergene* wasverzachter, zoals die van het gamma Le Chat, die zorgt draagt voor de huid van je baby. Na het wassen steek je de knuffel in de droger, en kies een programma op lage temperatuur voor 'Fijne was' of 'Synthetische stoffen'.

Zo wordt de knuffel van je kind weer helemaal zacht en donzig. Heb je geen droger, laat hem dan drogen in de open lucht.

Onaangename geurtjes verwijderen

Een andere manier om knuffels te wassen ... Om de onaangename geurtjes uit een knuffel te verwijderen, strooi je er natriumbicarbonaat over heen. Stop de knuffel vervolgens in een plastic zak. Sluit de zak goed af. Haal hem na drie à vier uur uit de zak en borstel hem voorzichtig af om eventuele poederresten te verwijderen.

Bonustip:

Om te vermijden dat je kind z'n knuffel te hard gaat missen, kan je deze wassen terwijl je kind slaapt. Op die manier vind je kind bij het ochtendgloren een schone frisse knuffel naast zich!

* Ontwikkeld om het risico op allergische reacties mogelijk te beperken.

Gerelateerde artikels

  • Comfortabele kledij: 12 tips voor het wassen van babykledij

  • Babyverzorging : do's en don'ts

  • Hoe was je babykleertjes met de hand of in de machine?

Gerelateerde producten

  • Le Chat Bébé

    Le Chat Bébé