Skip to Content

Ons advies om de huid van je baby te beschermen

Niets is zo delicaat als de huid van je baby. Hij ziet er hetzelfde uit als de huid van een volwassene, maar is nog onvolgroeid en heeft een aantal specifieke kenmerken. De hoornlaag is fragieler, de hydrolipidenfilm beschermt minder goed, de onderhuid is dunner, de huid is meer doorlatend en kan zich zo goed als niet beschermen tegen de won en warmte.

Een babyhuidje is zo zacht, maar ook zo kwetsbaar …

Dat delicate evenwicht kan snel verstoord worden, er verschijnen rode vlekken, de huid droogt uit en kan ernstig gaan jeuken. Dat is niet alleen onaangenaam maar kan ook heel pijnlijk zijn voor je baby.
Deze irritaties en allergieën van de huid kunnen ontstaan door het gebruik van producten die te agressief zijn voor de kwetsbare huid van je kindje. Je vindt die bestanddelen bijvoorbeeld vaak in wasproducten. Het is belangrijk om te kiezen voor wasmiddelen die speciaal ontwikkeld werden om de zachte en tere huid van je baby te beschermen. Zoals de wasproducten van Le Chat, waarvan alle grondstoffen zorgvuldig geselecteerd zijn om het risico op huidirritaties en allergieën tot een minimum te beperken, zelfs bij de allerkleinsten.
 
De wasmiddelen van Le Chat zijn dermatologisch getest en worden aanbevolen door pediaters om de kwetsbare huid van kindjes te beschermen. Je kan de huid optimaal beschermen door ons advies nauwgezet op te volgen.

Gerelateerde artikels

  • Comfortabele kledij: 12 tips voor het wassen van babykledij

  • Onze tips om een knuffel te wassen

  • Babyverzorging : do's en don'ts

Gerelateerde producten

  • Le Chat Bébé

    Le Chat Bébé