Skip to Content

Vloeibaar wasmiddel of poederwasmiddel: wat is het verschil?

Hoe weet je of je een vloeibaar of een poederwasmiddel moet kiezen om je kleren correct in de wasmachine te wassen? Dit hangt van verschillende factoren af. Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van de verschillende soorten wasmiddelen.

Wasmiddelen voor textiel en kleurstoffen

Waspoeder bevat natuurlijke antikalk en bleekmiddelen. Dit gebruik je dus best om wit linnen te wassen. Waspoeder is ook zeer doeltreffend voor het wassen van katoenen kleding en huishoudlinnen.

Vloeibaar wasmiddel kan je voor elk soort textiel gebruiken. Er zijn vloeibare wasmiddelen voor delicate kleding zoals Le Chat Wool & Delicate, vloeibare wasmiddelen voor gekleurde kleding zoals Le Chat Color ... Gebruik het aangepaste wasmiddel voor type textiel dat je wilt wassen.

Wasmiddel tegen vlekken

Waspoeder staat erom bekend zeer doeltreffend te zijn tegen hardnekkige vlekken, veroorzaakt door modder, wijn, koffie, ... Wees wel voorzichtig, want het bevat bleekmiddelen. Hierdoor heeft het de neiging het wasgoed witter te maken. Je gebruikt dit dus beter voor het verwijderen van hardnekkige vlekken op lichtgekleurde kleding of kleding die minder snel zal bleken.

Vloeibaar wasmiddel is op zijn beurt doeltreffend tegen alle soorten vlekken, vooral vetvlekken. Als je op koude of lage temperaturen wast en de vlekken erg hardnekkig zijn, aarzel dan niet om vlekkenverwijderaar te gebruiken naast je vloeibaar wasmiddel.

Wasmiddelen voor allegische reacties

Waspoeder bevat geen bewaarmiddelen, waardoor het beter door de gevoelige huid wordt verdragen. Het kan echter parfum bevatten, dus zorg ervoor dat het hypoallergeen* is, zoals het waspoeder Le Chat Sensitive, waarvan het parfum speciaal werd ontwikkeld om de gevoelige huid te ontzien.

Vloeibare was kan over het algemeen stoffen bevatten die een gevoelige huid kunnen irriteren. Gelukkig zijn er ook hypoallergene* vloeibare wasmiddelen zoals die van Le Chat.

*samengesteld om het risico op allergische reacties tot een minimum te beperken.

Gerelateerde artikels

  • Wassymbolen en hun betekenis

  • Al meer dan 110 jaar de specialist voor je wasgoed!

  • Delicate katoenen of synthetische kleding: hoe was je je kleren in de wasmachine?

Gerelateerde producten

  • Le Chat Discs Sensitive

    Le Chat Discs Sensitive