Skip to Content

Delicate katoenen of synthetische kleding: hoe was je je kleren in de wasmachine?

Kleren van vandaag bestaan in zoveel verschillende materialen dat we ons vaak de vraag stellen: hoe was je je kleren in de wasmachine? Wij leggen je uit hoe je je kleding moet verzorgen naar gelang het materiaal.

Hoe was je je wollen kleren?

Om je wollen kleding en andere delicate materialen te wassen, kies je een aangepast programma. Dit is een combinatie van wassen op lage temperatuur (lager dan 30°) en zacht centrifugeren (400 omwentelingen per minuut).
Zorg er ook voor dat je een geschikt product gebruikt dat je delicate kleding verzorgt. Le Chat Wool & Delicate is geschikt voor je wollen kleding, maar ook voor kleding van zijde, kasjmier of viscose.

Tip: om te voorkomen dat je wollen truien gaan pluizen, moet je niet alleen een geschikt wasmiddel gebruiken, maar ook je truien afzonderlijk in wasnetjes stoppen.

Hoe was je je synthetische kleren?

Raadpleeg altijd het etiket om er zeker van te zijn dat het kledingstuk in de machine kan worden gewassen. Kan het? Kies dan een maximumtemperatuur van 30° en een medium centrifugeprogramma om te voorkomen dat het kledingstuk krimpt.

Tip: synthetische kledingstukken zoals polyester of acryl verliezen na verloop van tijd hun zachtheid. Aarzel dus niet om een beetje Le Chat wasverzachter aan je wasmachine toe te voegen.

Hoe was je 100% katoenen kleren?

Hoewel 100% katoen zeer resistent is en theoretisch een hoge wastemperatuur verdraagt, raden wij je toch aan voor gekleurde kleding de 40° niet te overschrijden. Anders zullen de kleuren van je t-shirts verbleken.

Tip: Om te voorkomen dat de kleuren zich mengen, kan je een Décolor Stop doekje onder in de machine leggen. Dit zorgt voor het opnemen van de kleuren die uitlopen.

Hoe was je je linnengoed?

Linnen kan goed tegen hitte. Maar net als 100% katoen kunnen kleuren vervagen als je het boven de 40° wast. Het draaien kan de linnenvezels, die vrij kwetsbaar zijn, beschadigen. Zorg er dus voor dat je heel zacht centrifugeert of vermijd deze stap helemaal en laat je wasgoed drogen in de open lucht. Omdat het een zeer lichte stof is, droogt het immers snel.

Tip: Linnen is sterk, maar kan een beetje stijf worden. Aarzel niet een delicaat wasmiddel te gebruiken om de zachtheid en soepelheid te behouden.

Gerelateerde artikels

  • Wassymbolen en hun betekenis

  • Vloeibaar wasmiddel of poederwasmiddel: wat is het verschil?

  • Al meer dan 110 jaar de specialist voor je wasgoed!

Gerelateerde producten

  • Le Chat Discs Sensitive

    Le Chat Discs Sensitive