Skip to Content

Hoe was je badpakken?

Bij warm weer haal je je badpak uiteraard wat vaker boven waardoor het ook sneller verslijt. Wij verklappen je de beste manier om badpakken te wassen en er de hele zomer lang zorg voor te dragen.

 

Of je nu liever aan het zwembad ligt of in zee duikt, je badpak is in de zomermaanden een onmisbaar kledingstuk. Maar hoe hou je je favoriete badpak of bikini al die tijd in perfecte staat? Lees verder en ontdek hoe je je zwemkleding op de juiste manier wast met Le Chat.

De beste manier om badpakken te wassen

Stap 01: Behandel vlekken of verkleuringen, bv. van zonnecrème of deodorant, eerst voor. Breng een beetje Le Chat Color-wasmiddel rechtstreeks op de vlekken aan, masseer het met je vingers in de stof en laat het vervolgens 5-10 minuten intrekken. . Was daarna het badpak met de hand.

Stap 02: Laat het badpak aan de lucht drogen, plat op een droogrek of hangend aan een waslijn.

Professionele tip: Spoel zwemkledij na een duik in zout of chloorhoudend water zo snel mogelijk met proper water uit. Zo voorkom je dat resten zich in de stof vastzetten voor je ze wast. Gooi je badpak nooit in de droogtrommel – door de warmte kan de stof beschadigd raken en de elasticiteit ervan verminderen!

Hoe was je je badpak met de hand?

Badpakken met de hand wassen klinkt misschien als veel moeite, maar het is eigenlijk heel gemakkelijk! Vul je badkuip of wasbak eerst met koel water – voldoende om je badpak er helemaal in onder te dompelen. Voeg een kleine hoeveelheid Le Chat Color vloeibaar wasmiddel toe aan het water en laat je badpak er een tijdje in weken. Beweeg het kledingstuk heen en weer in het water zonder de stof al te veel tegen elkaar te wrijven of te draaien. Spoel het badpak ten slotte met koel water uit en laat het aan de lucht drogen.

Kan je badpakken in de wasmachine wassen?

Over het algemeen is de beste manier om badpakken en bikini's te wassen die met de hand, omdat je dan zowel de stof als de kleur beschermt. Sommige wasprogramma’s zijn mogelijk niet zacht genoeg voor het materiaal waardoor het sneller verslijt. Dat hangt echter af van de specifieke stoffen waaruit je badpak vervaardigd is, dus controleer zeker goed het waslabel van je kledingstuk. Als de wasinstructies een machinewas toelaten, stel je de machine voor de zekerheid best in op het programma voor delicate stoffen.

Hoe vaak moet je badpakken wassen?

Het is niet altijd strikt noodzakelijk je badpak na elk gebruik te wassen, maar het verdient aanbeveling het ten minste uit te spoelen met schoon water. Dat is vooral belangrijk als je in water hebt gezwommen dat met chloor behandeld is. Badpakken wassen om het chloor eruit te krijgen, helpt echt om ze in goede staat te houden. Andere zaken zoals zweet en zonnecrème kunnen ook de elastische vezels van badpakken aantasten, dus het loont zeker de moeite waard ze regelmatig te wassen na gebruik.

Gerelateerde artikels

  • Wassymbolen en hun betekenis

  • Vloeibaar wasmiddel of poederwasmiddel: wat is het verschil?

  • Al meer dan 110 jaar de specialist voor je wasgoed!

Gerelateerde producten

  • Le Chat Discs Sensitive

    Le Chat Discs Sensitive