Skip to Content

Een optimale hygiëne in je woning.

Een gezond en gelukkig leven begint met een goede hygiëne. Neem nu je handen wassen. Hoeveel ‘dingen’ raak je aan op een dag? 50? 60? Een goede handhygiëne is dus belangrijk om besmettingen te voorkomen. En ook thuis is hygiëne natuurlijk belangrijk. Denk maar aan het wassen van kleding, je mondmaskers of de dagelijkse vaat. Le Chat geeft in dit artikel enkele praktische tips voor een smetteloos en hygiënisch resultaat.

Hoe blijft mijn was schoon en vermijd ik besmettingen?

We wassen onze kleding voornamelijk om er elke dag piekfijn en verzorgd bij te lopen. Toch is er nog een andere — niet onbelangrijke — reden: hygiëne. Goed gewassen kleding en huishoudlinnen verminderen immers het risico op het overdragen van besmettelijke zieken!

Sinds de uitbraak van het bekende virus maken ook mondmaskers deel uit van onze ‘kleding’. Vergeet dus zeker niet om je mondmasker regelmatig mee te wassen voor een optimale hygiëne.

De verspreiding van microben vindt meestal plaats via kleding en huishoudlinnen die rechtstreeks in contact staan met onze huid. Poets- en vaatdoeken kan je zelfs het beste na elke schoonmaaksessie wassen!

Om de verspreiding van ziektes en infecties door slecht gewassen textiel te vermijden, moet je ervoor zorgen dat je op een correcte manier de was doet.

  • Lees het etiket

Raadpleeg altijd de etiketten van je kleding en volg de wasinstructies. Gebruik ook de correcte dosering wasmiddel en houd je aan de voorgeschreven temperaturen. Voor een optimale hygiëne is het belangrijk dat je kleding gewassen wordt op de maximum aanbevolen temperatuur.

  • Sorteer je wasgoed

​Voor een betere hygiëne is het belangrijk om de vuile was op te delen in 2 categorieën: textiel met een hoog risico (vatbaarder om microben en infecties over te dragen) en een laag risico. Vermijd dus dat je items met een hoog risico (handdoeken, vaatdoeken, sokken, …) samen met textiel met een laag risico (broeken, truien, …) in de wastrommel gooit.

  • Droog je was zo snel mogelijk

​Zorg ervoor dat je kleding niet te lang nat blijft na het wassen. Overblijvende microben vermeerderen snel in een natte omgeving. Ook het gebruik van wasdrogers zorgt voor een betere hygiëne. Laat de deur van je wasmachine even wagenwijd open staan, zodat de machine kan drogen.

  • Maak je wasmachine schoon

Maak de lade en de wasmachine regelmatig (het liefste om de twee weken) schoon. Dit werkt het best bij hoge temperaturen boven de 60°C om biofilms en micro-organismen in het apparaat te verwijderen.

Volg je deze basis tips? Dan kom je al een heel eind en krijgen infecties en ziektes weinig kans. Door je kleren te wassen met de wasmiddelen van Le Chat blijven ze bovendien vlekkeloos schoon, zien de kleuren er altijd even stralend uit en blijft de stof mooi en zacht!

Gerelateerde artikels

  • Wassymbolen en hun betekenis

  • Vloeibaar wasmiddel of poederwasmiddel: wat is het verschil?

  • Al meer dan 110 jaar de specialist voor je wasgoed!

Gerelateerde producten

  • Le Chat Discs Sensitive

    Le Chat Discs Sensitive