Skip to Content

Vijf tips om gevoelige of droge huid te verzorgen

Een droge huid heeft veel van zijn soepelheid en zachtheid verloren. Een gevoelige huid is een huid die overreageert op factoren zoals temperatuurschommelingen, emoties, hormonale veranderingen, … Maar hoe zorg je dat een droge huid weer zacht en soepel wordt? Hoe behandel je een gevoelige huid met zachtheid? Met onze vijf eenvoudige tips geraak je al een heel eind.

1. Anderhalve liter en geen druppel minder

We kunnen het niet genoeg herhalen: ons lichaam en onze huid moeten door en door gehydrateerd worden, want het water dat we elke dag op natuurlijke wijze verliezen moet ook weer aangevuld worden. Het is belangrijk dat je dagelijks minstens 1,5 liter water drinkt. Zorg dus dat je altijd een fles water bij je hebt!

2. Weg met de radicalen!

Vermijd alles wat vrije radicalen produceert, zoals sigarettenrook, te veel alcohol, blootstelling aan de zon of vervuiling. Onstabiele zuurstofmoleculen gebruiken elektronen van andere moleculen om zich te stabiliseren; waardoor vervolgens een kettingreactie ontstaat die de veroudering van de huid veroorzaakt. Je kan dat schadelijke neveneffect tegengaan door de voorkeur te geven aan voedsel dat veel antioxidanten bevat, zoals rood fruit, noten en hazelnoten, kool, wortelen, broccoli, rode paprika, zwarte chocolade, thee en nog veel meer.

3. Kies voor badhanddoeken met natuurlijke vezels

Vermijd synthetische stoffen die tijdens de productie behandeld zijn met schadelijke chemische producten, die huidirritatie kunnen veroorzaken. Er is niets beters voor je huid dan uit het bad of de douche te stappen en jezelf in een zachte badhanddoek van biologisch katoen te wikkelen. Je lichaam, en zeker je aangezicht, heeft er baat bij als je jezelf niet droog wrijft, deppen is meer dan genoeg.

4. Wees wijs als je wasmiddel en wasverzachter kiest

Je badlinnen blijft heerlijk zacht als je kiest voor een kwalitatief wasmiddel. Gebruik ook wasverzachter bij elke machinewas, die fungeert als een soort smeermiddel voor textielvezels. Je wasgoed voelt minder ruw aan en het risico op huidirritaties blijft beperkt.

5. Gebruik wasmiddel met niet-agressieve bestanddelen

Kleren die in contact komen met de huid kunnen aan de basis liggen van irritaties of allergieën. Die reacties zijn niet noodzakelijk gelinkt aan het soort textiel, maar kunnen wel veroorzaakt worden door het gebruikte wasproduct. De wasactieve of oppervlakteactieve stoffen in een wasmiddel zijn essentieel om het wasgoed proper te maken. Maar sommige stoffen zijn te agressief en hebben een uitdrogend effect, waardoor de beschermende huidbarrière verzwakt wordt en irritaties kunnen ontstaan. Daarom is het echt aangeraden om de voorkeur te geven aan wasmiddelen die gemaakt zijn van niet-agressieve bestanddelen, omdat ze de huidbarrière optimaal beschermen, zoals de wasproducten van Le Chat.

Gerelateerde artikels

  • Negen tips om te wassen met respect voor de gevoelige of allergische huid

  • Onze tips voor het wassen van je kleding met respect voor je huid

  • Huidproblemen in verband met was- en andere schoonmaakmiddelen voorkomen

Gerelateerde producten

  • Le Chat Poeder Sensitive

    Le Chat Poeder Sensitive

  • Le Chat Gel Sensitive

    Le Chat Gel Sensitive