Skip to Content

Onze tips voor het wassen van je kleding met respect voor je huid

Als je een gevoelige huid hebt, is het belangrijk om bijzondere aandacht te besteden aan het wassen van je kleren. Dokter Dominique Tennstedt, dermato-allergoloog aan de UCL, geeft je advies en praktische tips.

 1. Kies een dermatologisch getest wasmiddel dat de gevoelige huid respecteert met een hypoallergene* geur zoals Le Chat Sensitive.

 2. Gebruik een wasverzachter met een hypoallergene* geur om irritatie door ruw textiel tegen de huid te helpen voorkomen.

 3. Stop niet te veel wasgoed in een keer in de wastrommel, zo zal het beter gespoeld worden. Verkies een klassiek wasprogramma boven een kort (of economisch) wasprogramma. Het wasgoed wordt langer gespoeld en er zal minder wasmiddelresidu achterblijven op de kleren, waardoor het risico op huidirritaties verkleint.

 4. Gebruik niet meer wasmiddel dan aangegeven op de verpakking. Als je een te grote dosis gebruikt, kan het dat de was minder goed gespoeld is.

 5. Was nieuwe kleren een of twee keer voor het eerste gebruik. Zo verwijder je achtergebleven schadelijke stoffen zoals kleurstoffen of stijfsel, die een reactie van de huid kunnen uitlokken. Doe dit zeker ook voor de kleren van je kinderen.

 6. Hang het wasgoed niet buiten te drogen tijdens het pollenseizoen (tussen april en juli) als je een pollenallergie hebt.

​* Ontwikkeld om het risico op allergische reacties mogelijk te beperken

Gerelateerde artikels

 • Vijf tips om gevoelige of droge huid te verzorgen

 • Negen tips om te wassen met respect voor de gevoelige of allergische huid

 • Huidproblemen in verband met was- en andere schoonmaakmiddelen voorkomen

Gerelateerde producten

 • Le Chat Poeder Sensitive

  Le Chat Poeder Sensitive

 • Le Chat Gel Sensitive

  Le Chat Gel Sensitive