Ons advies om vlekken uit linnen te verwijderen

Gemorst op je laken of op je favoriete linnen hemd? Met ons advies leer je hoe je die vlekken met Le Chat kunt verwijderen.

Tips om vlekken uit linnen te verwijderen

We geven je enkele handige tips om vlekken uit linnen te verwijderen, ongeacht of je een tafelkleed, beddengoed of hemd moet wassen. Ze zien er in een mum van tijd weer als nieuw uit. Het belangrijkste is zo snel mogelijk in te grijpen. Recente vlekken zijn altijd makkelijker te verwijderen dan exemplaren van een paar dagen oud.

Hoe pak je vlekken op linnen aan? – Op kleding maar ook beddengoed en tafellakens kunnen allerlei soorten vlekken belanden. Als je niet oplet, krijg je die nooit meer helemaal weg. Probeer met een lepel al op te scheppen wat je kan als iemand vloeistof of voedsel gemorst heeft. Ga vervolgens nog eens over de vlek met wat keukenpapier of een servet. De beste tip die we kunnen geven, is dat uiterst voorzichtig te doen. Wrijf zeker niet te hard, anders bestaat het risico dat je de vlek net dieper in het linnenweefsel drukt. Een andere tip is het item onder stromend water te houden en zoveel mogelijk van de vlek uit te spoelen in de wasbak.

Behandel de vlek op het linnen voorzichtig voor – De vlek voorbehandelen doe je door er een kleine hoeveelheid Le Chat Sensitive op te gieten en het wasmiddel met je vingers voorzichtig in een draaiende beweging rond de vlek te verdelen. Laat het daar zowat 15 minuten inwerken. Vlekken voorbehandelen is een van de beste manieren om te voorkomen dat je het item nog een keer moet wassen. Was het item zoals gebruikelijk volgens de wasvoorschriften op het label. Je linnen kledingstukken verdienen de beste zorg. Leg ze altijd weg op een koele, droge plaats waar ze niet gekreukt kunnen raken.

Meer wasadvies

Op zoek naar een andere, snellere en eenvoudigere manier om je was te doen? Probeer dan onze nieuwe vooraf gedoseerde wascapsules Le Chat Discs Sensitive. Die hoef je enkel samen met je wasgoed in de trommel van je wasmachine te gooien.

Wil je een wasmiddel met een hypoallergeen parfum* dat daarnaast ook speciaal ontwikkeld is om de impact op het milieu zo laag mogelijk te houden? Probeer dan onze Le Chat Liquid Eco-Sensitive.

Altijd buiten bereik van kinderen bewaren.

*Samengesteld om de risico’s van allergische reacties te minimaliseren.

Gerelateerde artikels

  • Wassymbolen en hun betekenis

  • Vloeibaar wasmiddel of poederwasmiddel: wat is het verschil?

  • Al meer dan 110 jaar de specialist voor je wasgoed!

Gerelateerde producten

  • Le Chat Discs Sensitive

    Le Chat Discs Sensitive